Tennisschool Overveen
Voor elk niveau

Ron Scheerman

Graag stel ik mij aan u voor als trainer van T.C.W.O.C. Mijn naam is Ron Scheerman en kwam als vijfjarig jongetje door mijn ouders op tennispark De Voetel in Limmen in aanraking met tennis.


Mijn tenniscarrière en passie voor tennis begon op tennisvereniging Assumburg in Heemskerk en het spelletje tennis werd steeds maar leuker. Was iedere dag tegen een muurtje bezig en er volgde vele jeugdtoernooien met titels/nederlagen, competities en vooral trainingsuren op de baan zowel op de club als tennisbond.

Mijn tennisopleiding heb ik genoten bij de Tennisbond en jaarlijks volg ik allerlei applicatiecursussen/congressen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Mooie, leuke en vooral gezellige competitie jaren naast Assumburg gehad bij H.L.T.C. Marquette, T.C. Bakkum en nu en nog steeds op T.C. W.O.C. waar ik al 13 jaar en met veel plezier lesgeef en competitie speel en heb gespeeld o.a. in de hoofdklasse zowel gemengd als heren op zaterdag.


Als trainer wil ik heel graag mijn passie en liefde voor het tennisspel overbrengen tijdens mijn lessen.

Intensief met mensen werken en ze helpen beter te worden, dat maakt me gelukkig en geeft me energie. Het besluit om de tennisopleiding bij de KNLTB te volgen was dan ook snel genomen. Ik geniet er met volle teugen van om spelers, ongeacht hun niveau, te helpen hun spel te ontwikkelen. Het allerbelangrijkste vind ik daarbij dat mijn spelers met plezier op de baan staan en focussen op het leerproces (“ik & mijn taak”) in plaats van het resultaat (“winnen/verliezen” of DSS-rating). Om het maximale effect te bereiken zal ik mijn spelers in voor hen herkenbare spelsituaties plaatsen en door middel van zoveel mogelijke impliciete methodieken de tactische, technische, fysieke, en mentale aspecten van het tennisspel trachten bij te brengen.


Tenslotte, het allerleukst vind ik de variëteit van het vak, het werken met verschillende leeftijdsgroepen en niveaus, van de jongste jeugd tot topspelers bij de volwassenen. Hierbij kijk ik altijd naar de kracht van een speler en bouw daarop voort.


Ik verheug mij er dan ook weer op veel Woccers te zien, zowel via onze trainingen als in het nieuwe clubhuis en op het terras!


Ron Scheerman
Steven van Guilik

Mijn naam is Steven van Guilik. Op mijn 11de ben ik begonnen met tennissen in de regio Gelderland, waar tot mijn 18de veel toernooien en competitie heb gespeeld. Na mijn HEAO studie ben ik verhuisd naar Den Haag, waar ik naast mijn bestaande werk gestart ben met de KNLTB tennisopleiding. Na het behalen van mijn diploma heb ik ervaring opgedaan bij tennisscholen in Rotterdam, Hilversum, Haarlem en omgeving. Wat ik het belangrijkste vind is dat mensen plezier hebben in het spelen van tennis.
En daarnaast dat ze zich kunnen verbeteren en maximale uit hun tennisspel kunnen halen, op basis van fysieke, technische, tactische, en mentale kwaliteiten.
Kortom ik ben gek op alles wat met tennis te maken heeft en ik hoop je graag snel op de baan te ontmoeten !.Groetjes Steven.E-mailen
Bellen
Map
Info